HTML

muanyagtanyer dobbantasa Izraelbe

Tel Aviv, Izrael 2009 szeptember 14 - december 12.

disambiguation


Friss topikok

Linkblog

000009 - Kikar Rabin

2009.10.01. 10:27 Muadib

Rabin tér, előzőleg Izraeli királyok tere. História.

Virágszőnyeg Brüsszelből Tel Aviv 100. évfordulójára. 500 000 virágot ültettek. Adi Yekutieli dizájnolta, a sztori Tel Aviv legrégebbi családjai által őrzött törénetekből áll össze. Kb két napig bírta a virágszőnyeg, aztán a kifingtak a meleg miatt. Micsoda bolondos gondolat és ötszázezer virág áldozat. 

Na de a Rabin tér miről is híres nekem. Hát arról, hogy itt van két olyan étterem ami már illatra is megéri. Zsiráf az egyik. Fekete tésztával ettem rákot, lazaccal ráment, tengeriherkentyűkkel levest.

A másik egy pizzéria, a szánalmas pizzéria, kb ezt jelenti lefordítva, ahol az egyik pizzalánc alapítóját kitúrták az újonnan jött menedzserek, mire ő önerőből egy új pizzériát nyitott, egy kicsit, egyszerűt, de rendkívül finom pizzával és hetente csak két napos nyitvatartással. Ügyes fogás:)Egyébként az utca neve Ibn Givrol és 63 "étterem" - étekhely biztos van rajta. Itt egy lista

Vissza a Rabin térre. Íme egy kép, ami egyenest panorámából mutatja a teret.

A kép kis cimboráim Michal és Ole bérelt lakásának ablakából van. Na mos ez a lakás egy luxus kéró. És amikor beléptem éreztem én is ilyet akarok :) Világos, hatalmas, viszont nekik van csótányuk a  fürdőszobában. Fúúj. Na de ezt ki lehet bírni. Nemrég sajnos eladták alóluk s most kereshetnek új albérletet. 

Szóval azért voltunk náluk, hogy visszaszerezzük Noga biciklijét, amit tőlem kapott ajándékba. Egy eredeti újszériás Camping schwinn csepel kerékpár ez. Jeee. Már meg is akarták venni tőle, de nem adta semmi pénzért. Most itt nagyon menő az összecsukható pici bicikli. Kb 1000 shékel egy, ami kb 49 000 forint. 

Útközben hazafelé meg láttunk papagájt. See carrot on the tree - mondtam én, vidáman, őszintén. Szóval kívánok répát a fán! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muadib.blog.hu/api/trackback/id/tr711420132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása